BAGAN RASUAH & TOKOH RASUAH MALAYSIA

Tentu sekali sekalian pembaca mengetahui keputusan yang sudah dijangka dari awal. Saya dari awal lagi menjangkakan bahawa pakatan rakyat akan tertiarap di sana kerana faktor utama kemenangan Beer End sudah awal lagi menggamit ceria. Ya, UNDI POS. Lihat sahaja undi pos yang diperolehi oleh tokoh rasuah tersebut, 3,521 undi pos berbanding calon Pas, Zulkifly Mohamad Omar hanya memperoleh 601 undi. Dan undian keseluruhan yang diterima oleh ISA ialah sebanyak 8,013 undi. Setelah pelbagai provokasi dilakukan terhadap pakatan yang didokongi bersama oleh Suruhjayakan Pilihan Rasuah (SPR) dan pihak berkuasa lain, akhirnya Rasuah mengekalkan DUN tersebut dengan bangganya.
Justeru, saya ingin mencadangkan agar DUN Bagan Pinang ditukar kepada ”BAGAN RASUAH” sebagai peng’hormat’an ke atas kejayaan Tokoh Rasuah Malaysia peringkat Negeri Sembilan iaitu Tan Sri Isa Samad Ar Rasyi.
Buat pejuang rakyat yang tidak berjaya dengan cemerlang di pentas Bagan Rasuah kali ini, jangan berputus asa. Secara peribadi, saya ucapkan tahniah dan terima kasih di atas usaha mereka yang bertungkus lumus bekerja untuk memenangkan Islam di situ. Moga Allah akan membantu perjuangan kita di PRU ke 13 yang mendatang.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Tenangkan Minda

4 Comments on “BAGAN RASUAH & TOKOH RASUAH MALAYSIA”

 1. Ridhwan Says:

  Sokong…!!! saya rasa orang-orang kat Bagan Rasuah nie dah bersedia menghadapi kiamat, sebab amanah telah diberikan kepada bukan ahli nya dengan segala keterbukaan tampa rasa malu.

 2. mujahid Says:

  salam..pa habaq saudara…. bagan pinang dah berlalu, mne plak lpas ni ek bkal mnegundi..


 3. salam.
  sebagai bahan untuk difikir ye..
  ramai masyarakat memandang kepada kemajuan duniawi tanpa memandang ukhrawi. rasuah ni bukan untuk orang-orang yang beriman, tapi nak buat macam mana…?
  duniawi lebih dipandang.. siapa yang salah?? manusia atau syaitan?

 4. umar Says:

  saya salah! (manusia yg tidak berjuang utk Islam) hehehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: